Selecteer de taal

De werking is gestructureerd om zo de nodige rust te kunnen bieden aan alle sporters, de leerstof wordt aangeleerd volgens de capaciteiten van de sporters. We werken dus steeds op het niveau van de deelnemers.

Het grootste verschil tussen inclusie en special needs is het aantal sporter per groep. Sommige sporters hebben nood aan een heel klein groep van 2 of 3 sporters in special needs, anderen kunnen goed functioneren in iets grotere groepen, inclusie groepen kunnen tot 20 deelnemers tellen.

De noden van de leden en deelnemers staan bij ons steeds op de eerste plaats. We gebruiken hulpmiddelen tijdens de lessen om bijvoorbeeld bewegingen te visualiseren of rechts en links van elkaar te onderscheiden en nog veel meer.

Bij slechtzienden en blinde personen als ook voor sommige personen met autisme gebruiken we een buddy of duo systeem waar ze hun eigen vertrouwde persoon hebben om mee te sporten .

Inclusiewerking

-- elke zondag voormiddag --
De allerkleinsten (vanaf 3 jaar) en van 6 tot 11 jaar - van 9.45 tot 10.45 uur
Sporters vanaf 12 jaar, verdeeld in twee groepen volgens niveau , Inclusie en special needs only - van 11.00 tot 12.30 uur

Sporthal Landen (Sportlaan 1 - 3400 Landen)

Specifieke doelgroepen

G-sporters in kleine groepen van max 12 judoka’s.
Sporters met autisme en normale begaafdheid en sporters met een licht mentale achterstand sporten samen met recreatieve judoka’s, een eigen begeleider is toegelaten.
-- elke maandag (niet tijdens de schoolvakanties) --
Groep judoka’s van 4 tot 11 jaar - van 17.00 tot 18.00 uur
Groep judoka’s vanaf 12 jaar - van 18.00 tot 19.00 uur

Kessel LO (Stadionlaan 4 - 3010 Leuven)